Ana Sayfa GÜNCEL BAE ile gıdada yeni iş birliklerinin temeli atıldı
GÜNCELLojistik Gündemi

BAE ile gıdada yeni iş birliklerinin temeli atıldı

Paylaş
bae ihracat
Paylaş

Ticaret Bakanlığı himayelerinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinasyonunda ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonunda 7-9 Temmuz’da dünyanın en önemli re-export ve lojistik merkezlerinden Birleşik Arap Emirlikleri’ne gıda ürünleri sanal sektörel ticaret heyeti gerçekleştirildi.

BAE’nin Körfez’in en dinamik pazarı olduğunu söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin de politik ve ekonomik olarak en istikrarlı ve güvenli ülkelerinden birisi olduğuna dikkat çekerek şunları anlattı.

eskinazi

“Dünyanın üçüncü, bölgenin ise en önemli ticaret yani re-export merkezi olan Dubai, Körfez Bölgesi’nden, Uzak Doğu’ya ve Afrika’ya kadar açılan bir kapı konumunda. Bölgedeki diğer ülkelerin de önemli ölçüde mal ve hizmet temin ettiği bir ticaret merkezi. BAE’nin yıllık 20 milyar dolar gıda ürünleri ithalatı var. Gıda ihtiyacının yüzde 90’lık kısmını ithalat yoluyla karşılıyor. Tarım özelinde potansiyel 1,75 milyar dolar. Pazar payımız ise 87 milyon dolar ile yüzde 5. Her sene gelişmekte ve artmakta olan ikili bir ticaretimiz var. Helal gıda ürünlerini tercih etmeleri de bizim için önemli bir avantaj. Potansiyel ürünler; tavuk etleri, taze sebze meyveler, özellikle narenciye, şekercilik mamulleri, çikolatalar, pastacılık ürünleri. 18 milyon dolarla mineral sular, 12 milyon dolarla kakaolu mamul ürünler ve yumurta, 9 milyon dolarla çipura, 8 milyon dolarla çikolata olmak üzere geçen sene toplamda 260 milyon dolarlık gıda ihracatımız söz konusu.”

Paylaş
İlgili Haberler

Tamamen elektrikli yeni Ford’lar Avrupa yollarına çıkmaya hazır!

Elektrikli yeni Ford’lar hazır : Türkiye’nin en büyük ticari araç üreticisi ve...

TEMSA, ZEKI platformuna katıldı

TEMSA, yapay zeka ve dijitalleşme alanında yenilikçi çözümler geliştiren Zentrum für erlebbare...

TAİD’de üst üste ikinci kez Burak Hoşgören başkan seçildi

2023 yılında Ağır Ticari Araçlar Derneği TAİD’in başkanlığını üstlenen Burak Hoşgören, yeni...

Ford Otosan, beşinci yedek parça dağıtım merkezini Ankara’da açtı

Sancaktepe, Pelitli, Almanya ve Polonya’dan sonra Ford Otosan, Ankara Akyurt ile beşinci...