Ana Sayfa Akaryakıt Dünyası Aygaz’da bayrak geğişimi, Aygaz’in yeni Genel Müdürü kim oldu?
Akaryakıt DünyasıMarka | Atamalar

Aygaz’da bayrak geğişimi, Aygaz’in yeni Genel Müdürü kim oldu?

Paylaşmak
Melih Poyraz kimdir?
Paylaşmak

Koç Holding Şirketlerinden Aygaz A.Ş.’ye yeni Genel Müdür atandı. Aygaz’da yeni Genel Müdür kim oldu?

Aygaz’dan yapılan açıklamada Ekim 2015’ten bu yana Aygaz A.Ş.’nin Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Gökhan Tezel’in 14 Nisan 2023 tarihi itibarıyla emekli olacağı duyuruldu. Aygaz Genel Müdürlüğü’ne, 17 Nisan 2023 itibarıyla 2021 yılından bu yana Koç Holding’de Strateji ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Melih Poyraz atandı.

Şirketten yapılan açıklamada, Gökhan Tezel döneminde Aygaz Grubu’nun ana LPG işinde büyümesini sürdürürken, United Aygaz Bangladeş’in kurulması gibi küresel rekabette gücünü artırdığı stratejik yatırım hamleleri gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Aynı dönemde Aygaz’ın Pürsu ve Sendeo gibi yeni iş alanlarında önemli iki girişimi hayata geçirdiği vurgulanırken, “Sayın Melih Poyraz’ın göreve gelmesiyle birlikte Aygaz’ın farklı coğrafyalarda büyüme yolculuğu güçlenerek devam ederken, yeni iş kollarındaki fırsatları değerlendirme çalışmaları da artarak sürecektir” denildi.

Melih Poyraz kimdir?

İş yaşamına 2001’de Ernst&Young’da danışman olarak başlayan, 2004 – 2014 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı olarak görev yapan Melih Poyraz, 2014 yılında Arçelik bünyesinde Kurumsal Risk Yönetimi Direktörü olarak atanarak Koç Topluluğu’na katıldı. 2015 – 2021 yılları arasında Koç Holding’de CEO Ofisi Koordinatörlüğü’nü yürüten Poyraz, 2021 yılından bu yana Koç Holding Strateji ve Yeni İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapmaktaydı. Boğaziçi Üniversitesi’nden İşletme alanında lisans, Galatasaray Üniversitesi’nden Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans derecesi bulunan Melih Poyraz’ın MIT Sloan School of Management’tan MBA, Northwestern Üniversitesi’nden Hukuk alanında doktora derecesi bulunuyor. 2014 yılından itibaren ABD Illinois Barosu’na kayıtlı avukattır.

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Transfer firması 7 24 MAN TGE’lerle ‘Yola Devam’ ediyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider transfer firmalarından 7 24 Transfer, filosunu yeni TGE’lerle büyütmeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve...

UND, Vize Engeline Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden...

İlgili Haberler

UPS Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Ülke Pazarlama Müdürü Çiğdem Ünal oldu

Marka yönetimi ve pazarlama stratejisi geliştirme alanlarında 18 yıllık geçmişe sahip olan...

TotalEnergies Quartz Auto Service’den Dinamik Otomotiv iş birliği

TotalEnergies, araç bakım ve servis noktalarını daha da güçlendirmek amacıyla Dinamik Otomotiv...

Petrol Ofisi Sosyal Lig’de ikinci devre ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin Süper Lig’e özel futbol ve menajerlik oyunu Petrol Ofisi Sosyal Lig’in...

Brisa’nın yeni Pazarlama Direktörü Burcu Cihan oldu

Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki, Türkiye lastik sektörünün mobilite lideri Brisa,...