Ana Sayfa GÜNCEL Arkas Lojistik’in dijital dönüşümü…
GÜNCELLojistik RehberiŞirket Haberleri

Arkas Lojistik’in dijital dönüşümü…

Paylaşmak
Paylaşmak

1989 yılında kurulan Arkas Lojistik, pandemi döneminde tedarikçilerinden ve müşterilerinden kuruma iletilen faturaların sistem giriş süreçlerini hızlandırmak, ilgili süreci tek merkezde toplayıp takibini yapmak ve insan hatasını en aza indirmek amacıyla temassız operasyon ve dijitalleşmeye odaklandı.

23 ülkede faaliyet gösteren, Türkiye’nin öncü kurumlarından Arkas Holding’in ana iş kollarından lojistik sektöründe “komple lojistik” hizmetleriyle öne çıkan Arkas Lojistik; 1500’e yakın çalışanıyla deniz, hava, kara, demiryolu kombine taşımaları, açık yük ve proje taşımaları, forwarding ve depo hizmetleri sunuyor. Türkiye’nin dışında Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Azerbaycan, Çin ve Yunanistan’da da faaliyet gösteren şirket, hızlı, güvenilir ve kaliteli lojistik hizmeti sağlayan global bir lojistik şirketi olma vizyonuyla dijitalleşme yatırımlarını sürdürüyor.

En kapsamlı bulut dönüşüm projesi

Arkas Lojistik, tedarikçilerinden ve müşterilerinden kuruma iletilen faturaların sistem giriş süreçlerini hızlandırmak, ilgili süreci tek merkezde toplayıp takibini yapmak ve insan hatasını en aza indirmek amacıyla Arkas Holding çatısı altında faaliyet gösteren Bimar Bilgi İşlem ile ortak bir proje gerçekleştirdi. Arkas grubundaki şirketlere bilgi teknolojileri konularında çözümler sunan, sektöründe öncü teknoloji firması Bimar Bilgi İşlem ile söz konusu ihtiyaçların nasıl giderilebileceğini araştıran Arkas Lojistik, Microsoft çözümlerini kullanmaya karar verdi. Tüm sunucularını ve veri merkezini 2019 yılında tamamen Microsoft Azure’a taşıyarak Türkiye’nin kurumsal çapta en kapsamlı bulut dönüşüm projesine imza atan Arkas Holding’e bağlı Arkas Lojistik, mevcut Azure entegrasyonu sayesinde ek lisans maliyeti gerekmeden kısa sürede Azure Form Recognizer uygulamasını muhasebe operasyonlarına entegre etti.

Tek merkezden kontrol ve onay

Arkas Lojistik Bilgi Sistemleri ve Dijital Dönüşüm Koordinatörü Volkan Karaboğa, geçiş sürecini şöyle anlattı: “Yoğun operasyon akışımız içinde ayda binlerce fatura kaydı yapıyoruz ve bunların bir kısmı elektronik fatura değil. Bu nedenle işlemlerin büyük bir kısmı manuel olarak yapılıyor. Basılı faturaların muhasebe unvanların yanlış yazımı, tutar, para birimi, matrah, KDV gibi hatalarla karşılaşılabiliyor.. Bunları engellemek ve fiziksel faturaların da sisteme aktarım sürecini kendimize özel hazırladığımız ve geliştirdiğimiz yazılım çözümlerimiz olan FOT ve LOOP uygulamalarımız üzerinden yönetip süreçlerimizi hızlandırmak istedik. Bir yandan da tek bir merkezden kontrol edilmesini ve onayların izlenebilir olmasını hedefledik.”

Paylaşmak

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı… Helmut Wölfel, 16 Eylül 2024 tarihi itibarıyla...

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi: Veventures Holding, deniz yolu...

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...