Ana Sayfa LOJİSTİK Ares Logistics, Romanya’da araç yatırımını yüzde 20 artırdı
LOJİSTİK

Ares Logistics, Romanya’da araç yatırımını yüzde 20 artırdı

Paylaşmak
Ares Logistics, Romanya’da araç yatırımını yüzde 20 artırdı
Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı
Paylaşmak

Türkiye’nin en büyük filosuna sahip lojistik şirketleri arasında yer alan Ares Logistics, Romanya’daki faaliyetlerini genişleterek sürdürüyor. Romanya’da şirket satın alma opsiyonlarını da değerlendiren Ares Logistics, ülkedeki araç yatırımını yüzde 20 artırdı.

Ares Logistics, Romanya’daki yapılanmasını ve faaliyetlerini daha da güçlendiriyor. Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı, İspanya ve Fransa’daki şirket, ofis ve araç yatırımlarının yanı sıra Romanya’daki şirketleriyle de globalleşme yolunda önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Kırcı, Romanya’nın Türkiye-Avrupa taşımalarında stratejik bir yeri olduğunu, Avrupa içi ve Avrupa-BDT hattındaki lojistik operasyonlarını da bu ülkeden organize edebildiklerini söyledi.

Romanya’daki araç sayısı yüzde 20 arttı, Satın alma planlar dahilinde

Romanya’nın Avrupa ulaşım ağındaki konumunun Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sonrası daha da pekiştiğini belirten Kırcı, “Bu ülkedeki yapılanmamız taşımalarımızı anlık organize edebilmemize ve güçlü büyümemize destek oluyor.” dedi.

Kırcı, taşımalarının önemli kısmını Türkiye-Avrupa hattında yaptıklarına dikkati çekerek, “Bunun yanında Avrupa ülkelerinin kendi arasında da lojistik hareketlilik sürüyor. Talebe en iyi şekilde yanıt verebilmek için Romanya’daki araç sayımızı yüzde 20 artırdık. Stratejik büyüme hamlelerimiz dahilinde ülkede şirket satın alma fırsatlarını da değerlendirebiliriz.” diye konuştu.

Dış ticaret hacmi ve lojistik talep hızlı büyüyor

Türkiye ile Romanya arasındaki dış ticaret hacminin son iki yıldır ocak-haziran döneminde 5 milyar doların üzerinde seyrettiğini belirten Kırcı, bu hattaki taşımacılık taleplerinin de benzer şekilde büyüdüğünü aktardı. Kırcı sözlerini şöyle tamamladı:

“Ukrayna-Rusya savaşı, Romanya’yı bölge yatırımları için önemli bir alternatif haline getirdi. Biz de Romanya ve Avrupa taşımalarında pazar payımızı artırarak Türkiye’nin hizmet ihracatına daha fazla katkı sağlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sadece Romanya’da değil bütün Avrupa’da filomuzu ve lojistik altyapımızı güçlendirecek yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek.”

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Transfer firması 7 24 MAN TGE’lerle ‘Yola Devam’ ediyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider transfer firmalarından 7 24 Transfer, filosunu yeni TGE’lerle büyütmeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve...

UND, Vize Engeline Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden...

İlgili Haberler

Lima Logistics’ten İzmir Logistech 2024 Fuarı Çıkarması!

Lima Logistics, İzmir Logistech 2024 Fuarı’nda sunduğu lojistik çözümleri ve müşteri yüküne...

Logistech İzmir Fuarı 2024, Lojistik Dünyası’nı Bir Araya Getirdi

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası bir araya geldi. Fuarda...

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...