Ana Sayfa LOJİSTİK Ares Logistics Avrupa yatırımlarını artırıyor
LOJİSTİKLojistik GündemiLojistik Rehberi

Ares Logistics Avrupa yatırımlarını artırıyor

Paylaşmak
Ares Logistics Avrupa yatırımlarını artırıyor
Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı
Paylaşmak

Uluslararası entegre lojisitik şirketi Ares Logistics, yeni yatırımlarıyla İspanya taşımalarındaki gücünü daha da pekiştiriyor. Şirketin Kurucu Ortağı Engin Kırcı, “İspanya’yı Avrupa, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Asya hatları için de önemli bir merkez olarak konumlandırdık.” dedi.

TÜİK verilerine göre geçen yıl İspanya ile ticaret hacmi 19 milyar 268 milyon dolarla rekor kırdı. Ticaret hacmi ocak-mayıs döneminde de 8 milyar 198 milyon dolarla rekor serisini sürdürdü.

Türkiye-İspanya hattının önemli oyuncuları arasında yer alan Ares Logistics, operasyon kapasitesini büyütüyor. Şirketin Kurucu Ortağı Engin Kırcı, Türkiye ve Avrupa’daki araç-ekipman, ofis ve depo yatırımlarıyla İspanya’daki lojistik altyapılarını daha da güçlendirdiklerini belirtti.

Kırcı, Türkiye ile hızla genişleyen ticaret hacmi ve Avrupa’nın Kuzey Afrika’ya açılan kapısı konumu nedeniyle İspanya’nın, lojistik sektörü için öneminin giderek arttığını vurguladı.

Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Asya hatları için de merkez oldu

Taşımacılık hacimlerinin önemli bir bölümünün İspanya varışlı-çıkışlı olduğunu kaydeden Kırcı, “Yeni yatırımlarımızla İspanya’yı sadece Türkiye operasyonları için değil, Avrupa, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Asya hatları için de önemli bir merkez olarak konumlandırdık. Bu bölgelerdeki üçüncü ülke taşımalarımızın önemli bir kısmını İspanya üzerinden gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Kırcı, yeşil lojistik uygulamalarına büyük önem verdiklerini ve Ro-Ro hatlarını yoğun şekilde kullandıklarını anlattı. Ro-Ro gemileriyle Fransa’nın Sete Limanı’na, sonrasında ise İspanya, Portekiz ve Fas’a ulaştıklarını dile getiren Kırcı, “Talebe göre kara yolunu da kullanıyoruz. Kara yoluyla minivan, ekspres, parsiyel ve komple taşımacılık hizmetleri veriyoruz.” dedi.

İspanya ve Portekiz’de 6 depo, zamanında ve hasarsız teslimat

İspanya ve Portekiz’de Barselona, Valensiya, Madrid, Irun, Lizbon ve Porto’da gümrüklü ve gümrüksüz depolama çözümleri sunduklarını aktaran Kırcı, şunları da kaydetti:

“Sağlık, gıda, kimya ve tekstil başta olmak üzere birçok sektöre hizmet veriyoruz, parsiyel ve komple taşımacılık yapıyoruz. Maliyet etkin, zamanında ve hasarsız teslimatlarımız sayesinde sadece Türkiye’den değil, Avrupa, Kuzey Afrika ve BDT ülkelerinden müşterilerimizin sayısını da hızla artırıyoruz.”

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Çok Okunanlar

Transfer firması 7 24 MAN TGE’lerle ‘Yola Devam’ ediyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider transfer firmalarından 7 24 Transfer, filosunu yeni TGE’lerle büyütmeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve...

UND, Vize Engeline Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden...

İlgili Haberler

Lima Logistics’ten İzmir Logistech 2024 Fuarı Çıkarması!

Lima Logistics, İzmir Logistech 2024 Fuarı’nda sunduğu lojistik çözümleri ve müşteri yüküne...

Logistech İzmir Fuarı 2024, Lojistik Dünyası’nı Bir Araya Getirdi

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası bir araya geldi. Fuarda...

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...