Ana Sayfa SON DAKİKA Araç muayenelerinde yeni uygulama
SON DAKİKA

Araç muayenelerinde yeni uygulama

Paylaşmak
Paylaşmak

Araç muayenesi konusunda yıllardır şikayet edilen uygulamaya son veriliyor. 1 Nisan’da yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile, milyonlarca araç sahibinin şikayet ettiği uygulama son buluyor.

Muayeneye giren aracın kusurlu çıkıp muayeneden geçememesi durumunda araç sahiplerinin çıkan kusurları onardıktan sonra, 1 ay içinde muayeneyi aynı istasyonda yaptırma zorunluluğuna son veriliyor. Tamir edilen araçlar geçerli süre içinde herhangi bir istasyonda tekrar muayeneye girebilecek.

Değişikliğe ilişkin olarak Habertürk’te yer alan haberde “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik”in kısa bir süre önce Resmi Gazete’de yayımlandığına yer verildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan madde:

“Yapılan araç muayenesi sonucunda ‘emniyetsiz’ veya ‘ağır’ sınıfına giren kusurları tespit edilen ve muayeneden geçemeyen araçların bir aylık süre içinde yapılacak muayene tekrarından muayene ücreti alınmaz. Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Ford Trucks İsviçre pazarına da giriş yaptı! 

Ağır ticari araç sektörünün global markası Ford Trucks, Batı Avrupa büyüme planı için kilit pazarlardan biri olan İsviçre’ye girerek Avrupa’daki genişlemesini sürdürüyor. Ford...

Otokar’ın 23 araçlık son teslimatı Sakarya’ya gerçekleşti

Otokar, belediyelerin toplu taşıma filolarını çevre dostu araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Otokar’ın son teslimatı, üretim üssünün de yer aldığı Sakarya oldu. 15 Temmuz...

İlgili Haberler

UPS sağlık lojistiği kapasitesini soğuk zincir ile güçlendiriyor

UPS sağlık lojistiği kapasitesini soğuk zincir ile güçlendiriyor. UPS, 2030’a kadar 23,7...

Doğuş Otomotiv Ağır Vasıta Markaları, IAA Fuarı’nda En Yeni Ürünlerini Tanıttı

Doğuş Otomotiv Ağır Vasıta Markaları Scania, Meiller, Thermo King ve Wielton, dünyanın...

TEMSA’ya yeni ufuklar kazandıracak 90 Milyon Euro Kredi

2020-2023 döneminde gelirlerini TL bazında yüzde 1.090, dolar bazında ise yüzde 252...

HABAŞ Otomotiv, IAA 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!

HABAŞ Otomotiv, IAA Transportation 2024’te Yerli Kamyon ve Otobüslerini Sergiledi!, Türk Mühendisliğiyle...