Türkiye’nin Almanya’ya ihracatı bu yıl rekorlarla devam ediyor. İhracatın pandemiye rağmen rekor seviyede artış göstermesinde lojistik sektörünün önemli bir payı olduğuna vurgu yapıldı.
Türkiye’nin Almanya’ya ihracatı bu yıl rekorlarla devam ediyor. İlk çeyrekteki rekorların ardından ocak-nisan dönemi de en yüksek seviyeye ulaştı. Yekaş Fides Global Lojistik CEO’su Murat Güler, ihracat artışında lojistik sektörünün kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. 2021 yılının rekorlar ile devam edebileceğini belirten Güler, bu doğrultuda ihracatçıları desteklemeyi sürdüreceklerini ve Almanya’daki yatırımlarına yoğunlaşacaklarını söyledi.
İhracat artışında lojistik sektörünün payı büyük
Türkiye, en büyük ihracat pazarı konumundaki Almanya’ya gerçekleştirdiği ihracatta rekor kırmaya devam ediyor. Yılın ilk çeyreği ve mart ayı rekorlarının ardından ocak-nisan dönemi de rekor seviyeye ulaştı. TÜİK verilerine göre ilk dört aylık dönemde Almanya’ya 6,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. İhracatın pandemiye rağmen artış göstermesinde ve bu rekorlarda lojistik sektörünün önemli bir payı olduğuna vurgu yapan Yekaş Fides Global Lojistik CEO’su Murat Güler, “Uluslararası ticaretin en önemli gücü olan lojistiği doğru yönetmek ve kolaylaştırmak önemli” dedi.
Yekaş Fides Global Lojistik olarak Türkiye ile Almanya arasındaki 50 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi doğrultusunda Almanya’daki lojistik yatırımlarına yoğunlaşacaklarını anlatan Güler, “Bu ülkedeki şirketimiz aracılığıyla ihracatçılarımızı ve ithalatçılarımızı Almanya’da kendi evlerinde hissettirecek lojistik çözümler sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Güler, Almanya’nın en güçlü oldukları pazarların başında geldiğinin altını çizerek, rekorların kırıldığı 2021 yılının ilk dört ayında Almanya ihracat taşımalarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış yakaladıklarını dile getirdi.
“İhracat için her yolu deniyoruz!”
Pandemi döneminde karşılaştıkları sorunları alternatif taşıma modlarıyla aşmaya çalıştıklarını ifade eden Güler, “Belirlenen ihracat hedeflerine ulaşılabilmesi için lojistik sektörü olarak her yolu deniyoruz. Önceliğimiz kara yolu ancak sınır kapıları yoğunsa ya da yükün aciliyeti varsa hava yolunu kullanıyoruz. Demir yolu ya da Ro-Ro bağlantılı intermodal taşımalar da seçeneklerimiz arasında” dedi.
Türkiye’den Almanya’ya haftanın 6 günü çıkış gerçekleştirdiklerini söyleyen Güler, komple ve parsiyel taşımalar ile kapıdan kapıya teslimat seçeneği sunduklarını da sözlerine ekledi.