Ana Sayfa Marka | Atamalar Atak Talas Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü görevine atandı
Marka | Atamalar

Atak Talas Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü görevine atandı

Paylaş
Atak Talas Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü görevine atandı
Atak Talas Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü görevine atandı
Paylaş

Türkiye’deki başarılarını takiben Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü görevine Atak Talas atandı. Talas, Japonya, Kore ve Avustralya pazarlarından sorumlu olacak.

Atak Talas Kimdir?

Atak Talas‘ın Doğu Asya Satış Direktörü olarak atandığı açıklandı. İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansını tamamlayan Talas, 2007 yılında Daimler şirketinde Ar-Ge Mühendisi olarak kariyer hayatına başladı. Talas, 2011’de Uygulama Mühendisi göreviyle Allison Transmission ailesine katıldı. 2014 yılında Allison Transmission’ın Türkiye’deki satış faaliyetlerini yönetmek üzere müşteri yöneticisi olarak atandı. Talas, imza attığı başarılı projeler doğrultusunda 2018’de Türkiye ve Orta Doğu Bölge Müdürü görevini yürütmeye başladı.

Bu dönem zarfında Talas, Türkiye ve Orta Doğu bölgelerindeki satış ve pazarlama yöneticilerinden oluşan ekibiyle pazar bazlı satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması faaliyetlerini yönetti. Bölgede Allison’ın varlığını arttırmak için değer odaklı bir büyüme yaklaşımı sağlayan stratejileri hayata geçirdi.

Türkiye ve Orta Doğu bölgelerinde yakaladığı bu başarıların ardından Atak Talas, şimdi de Uzak Doğu bölgesindeki yeni görevini devralıyor. Talas, Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü olarak Japonya, Kore ve Avustralya pazarlarındaki ekiplere liderlik ederek satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması, ilgili pazarlarda şirketin büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinden sorumlu olacak.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Canyaş İletişim müşteri portföyüne Mercedes-Benz Türk’ü de kattı!

Mercedes-Benz Türk A.Ş, stratejik iletişim ve halkla ilişkiler çalışmaları yönetimi danışmanlığı için...

UPS Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Ülke Pazarlama Müdürü Çiğdem Ünal oldu

Marka yönetimi ve pazarlama stratejisi geliştirme alanlarında 18 yıllık geçmişe sahip olan...

Brisa’nın yeni Pazarlama Direktörü Burcu Cihan oldu

Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki, Türkiye lastik sektörünün mobilite lideri Brisa,...

Doğuş Otomotiv’de İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi’nde Yeni Yapılanma

Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Genel Müdürü olarak görev yapan...