Ana Sayfa GÜNCEL Allison Transmission, gelişmiş son teknolojilerini Busworld’de sergiledi
GÜNCELOTOMOTİVSON DAKİKA

Allison Transmission, gelişmiş son teknolojilerini Busworld’de sergiledi

Paylaş
Paylaş

Allison Transmission, Busworld 2022’de yeni 9 vitesli şanzımanı ve Allison eGen Power® elektrikli aksın yanı sıra T2100 xFETM ve T3270R xFETM tam otomatik şanzımanları da dahil 5 metreden 27 metreye kadar şehir içi ve şehirler arası otobüs uygulamaları için sunduğu geniş tahrik çözümlerini sergiledi.

Dünya çapında 160 milyar kilometreden fazla yol kat etmiş, altı vitesli Allison 2000 Serisi™ tam otomatik şanzımanların başarısı üzerine geliştirilen 9 vitesli tam otomatik şanzıman, eklenen yeni vites oranlarıyla vites geçiş kalitesini ve yolcu konforunu arttırıyor. Bu özel şanzıman, eklenen yeni viteslerdeki ekstra over-drive ve tork konvertörünün birinci viteste erken lock up yapmasını sağlayan yüksek verimli dişli tasarımı sayesinde önemli bir yakıt tasarrufu sunuyor.

8 metre midibüs uygulamaları ile orta ve hafif ticari araçlar için geliştirilen Allison 9 vitesli tam otomatik şanzımanın seri üretimine 2023 yılında başlanacak. Bu şanzıman, 6 vitesli olan Allison 1000 Serisi™ ve 2000 Serisi™ ile tork konvertörü, PTO konumu ve soğutma portları gibi birçok ortak özelliğe sahip. Ortaklaştırılmış tasarım öğeleri sayesinde, halihazırda 1000/2000 adaptasyonu bulunan araçlara da kolayca entegre edilebiliyor.

Daha geniş dişli oranı kapsamı ile geliştirilmiş konfor, ivmelenme ve performans

Fuarda açıklamada bulunan Allison Transmission Türkiye Saha Satış Müdürü Burak Kazar; “Yeni 9 vitesli tam otomatik şanzımanımız, daha geniş dişli oranı kapsamı ile geliştirilmiş konfor, ivmelenme ve performans sunarken daha yüksek yakıt tasarrufu sağlıyor. Kullanım kolaylığı ve gelişmiş vites geçişleri sayesinde sürücü ve yolcu konforunu arttırıyor. Dolayısıyla şehir içi ve şehirler arası otobüslerde sunduğumuz Allison performansını bir adım daha geliştiriyoruz” dedi.

Allison 9 vitesli tam otomatik şanzıman, yük ve yol koşullarına göre vites arttırma veya düşürme esnasında ihtiyaca göre ara vitesleri kullanmadan geçiş sağlayabiliyor. Böylece sürüş, araç ve yol koşullarına bağlı olarak gerek duyulmayan viteslerin atlanması sayesinde daha verimli hızlanma sağlanırken sürüş ve yolcu konforu arttırılıyor.

2020 yılından bu yana Allison, elektrikli aks yelpazesini geliştirmeye devam ediyor

Allison, Busworld Türkiye’de gelişmiş eGen Power elektrikli aks portföyünü de paylaştı. eGen Power 100D modelini pazara ilk sunduğu 2020 yılından bu yana Allison, elektrikli aks yelpazesini geliştirmeye devam ediyor. Tek motorlu 100S ve çift motorlu 100D modelleri, 10,4 ton brüt aks ağırlığını desteklemek üzere sunulurken çift motorlu 130D ise 13 ton için geliştirildi. eGen Power ailesi, orta gövdede iki vitesli bir şanzıman ile ağır yükleri hareket ettirmek için gereken yüksek torku sağlarken aynı zamanda sabit sürüş hızında üstün verimlilik avantajı sunuyor. Böylece düşük ve yüksek hızlarda yüksek verimlilik sağlanıyor.

Allison’ın eGen Power 100S/100D ve 130D elektrikli aksları, kamyonlardan şehirler arası ve şehir içi otobüslerine kadar farklı uygulamalarda kullanılıyor. Tek motorlu akslar, 200 kilovatın üzerinde kesintisiz güç üretebilen ve maksimumda 324 kilovatlık güç sağlayan bir elektrik motoruna sahipken çift motorlu akslar, iki ayrı motor sayesinde bu değerleri ikiye katlıyor.

e-Aksların avantajları

“Ayrıca, geleneksel güç aktarma organlarının aksine e-Akslar, düzenli yağ ve filtre bakımı gerektirmediğinden hizmet dışı kalma süresini, bakım giderlerini ve toplam sahip olma maliyetini azaltıyor” diyen Burak Kazar şunları anlattı: “Uygulama ve görev döngüsüne bağlı olarak e-Aksların yağ ve filtresi, aracın ömrü boyunca dayanabilir” diye belirtiyor.
Çeşitli uygulamalara uyumlu özel elektrikli akslarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Mevcut araç şasisi, süspansiyon ve tekerlekler ile uyumlu olacak şekilde geliştirilebilen elektrikli akslar, genel olarak OEM araçlarının tasarımlarına uygun bir çözüm sunuyor.

Elektrikli aksın büyük bir avantajı, kalkıştan itibaren her devirde maksimum tork sunabilmesidir ancak bu torku ne kadar verimli kullanabildiğiniz önemli. Ayrıca araç tasarımında alan, tam elektrikli araçda en önemli noktalardan biri. Standart şasiye entegre edilen elektrikli akslarımız, alan anlamında büyük avantaj sağlıyor. 2 vitesli şanzıman olması, elektrik motorlarının verimliliğini arttırıyor ve pil paketi için daha fazla kullanılabilir alan sunuyor.”

Aks başına daha yüksek yük kapasitesi

eGen Power 100D’nin motor, invertör ve vites değiştirme mekanizması gibi temel bileşenlerinden yararlanan 100S, 324 kw maksimum gücü ve tekerleklerde 23.500 Newton metrelik tork ile 212 kw kesintisiz güç üretmek için tek bir motor kullanıyor. 100S, 10,4 ton brüt aks ağırlığı aralığı sağlıyor ve iki vitesli paralel eksen şanzıman yapısı ile aracın ivmelenme ve otoyolda sabit hız taleplerini verimli bir şekilde karşılarken, %100 rejeneratif frenleme özelliği ile enerji geri kazanımını en üst düzeye çıkarıyor.

Allison eGen Power 130D, 13 tonluk daha ağır brüt aks ağırlığına sahip araçlar için özel olarak tasarlanmış. eGen Power 130D, eGen Power 100D modeli için belirtilen güç değerleri de dahil olmak üzere aynı temel öğeleri, performansı ve değerleri koruyor ancak aks başına daha yüksek yük kapasitesi sunuyor.

Paylaş
İlgili Haberler

Tırsan ve Sektör Liderleri Elektrikli Treyler Çözümlerini Anlattı

Tırsan, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation 2024 fuarına katılarak sürdürülebilir taşımacılığa...

Daimler Truck ve Volvo Group, Ortak Girişim İçin Anlaşma İmzaladı!

Geleceğin ulaşımını şekillendirecek projelere imza atan Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck,...

MNG Kargo’dan Sınır Ötesi e-ticaret İçin Yeni Hizmet Dönemi

Müşterilerinin yurt dışı pazarlara açılmalarına destek olmak amacıyla bir hizmet başlatan MNG...

Tal Trailer TREDER’in Üyesi Oldu

Tal Trailer TREDER’in Üyesi Oldu… Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), yeni üyelerinin katılımıyla...