Ana Sayfa Teknoloji Airbus, Skynet 6A uydusu için sözleşme imzaladı
TeknolojiGÜNCEL

Airbus, Skynet 6A uydusu için sözleşme imzaladı

Paylaşmak
Paylaşmak

Airbus Defence and Space, İngiltere Savunma Bakanlığı (MOD) ile Skynet filosunu genişletmek ve geliştirmek için bir sözleşme imzaladı.

Sözleşme, 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan askeri haberleşme uydusu Skynet 6A’nın geliştirilmesi, üretimi, siber koruma, montaj, entegrasyon, test ve lansmanı içeriyor. Anlaşma aynı zamanda mevcut Skynet 5 sistemine teknoloji geliştirme programları, yeni güvenli telemetri, izleme ve komut sistemleri, fırlatma, yörünge testi ve zemin segmenti güncellemelerini de içerecek. İmzalanan anlaşma 500 milyon Pound’dan fazla değer taşıyor.

Airbus tarafından yönetilen Skynet 5 programı, 2003 yılından bu yana İngiltere Savunma Bakanlığı’na küresel operasyonları destekleyen oldukça sağlam, güvenilir ve güvenli bir askeri iletişim hizmet paketi sundu. Airbus, 1974’ten beri tüm Skynet fazlarında yer almakta ve bu faz, İngiltere’nin uzay üretimine olan güçlü bağlılığını göstermektedir. Son program, eski Skynet 4 uydularını kullanarak ve ardından 2007-2012 yılları arasında yapılan Skynet 5A, 5B, 5C ve 5D uydularının hizmete girmesinden önce tamamen yenilenmiş bir yer şebekesi ile güçlendirilerek başlatılacak.

Uydu 2025 yılında yörüngeye fırlatılacak ve minimum 15 yıllık tasarım ömrüne sahip olacak. Yörüngesel pozisyonu lansman tarihine yakın ilan edilecektir.

Paylaşmak

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı

SunExpress’e Yeni Ticaret Direktörü Atandı… Helmut Wölfel, 16 Eylül 2024 tarihi itibarıyla...

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi: Veventures Holding, deniz yolu...

AKO Jant’tan yeni nesil dövme alüminyum ticari jant

Tek parça alüminyumdan dövme tekniğiyle üretilen HONGXIN Alüminyum Ticari Jantlar, kamyon ve...

Allison Transmission, IAA Transportation 2024’te…

Allison, Almanya Hannover’de düzenlenecek fuarda, farklı yakıt teknolojilerine uyumlu tahrik çözümlerinden Allison...