Ana Sayfa HAVAYOLU Airbus Helicopters, yedekleme yapabilen helikopteri teste başladı
HAVAYOLUŞirket Haberleri

Airbus Helicopters, yedekleme yapabilen helikopteri teste başladı

Paylaşmak
Paylaşmak

Airbus Helicopters, Fransız Sivil Havacılık Otoritesi DGAC ile ortaklaşa olarak, Flightlab’de motor yedekleme sistemi (EBS) için test uçuşuna başladı.

Proje, kısa vadede somut uçuş güvenliğinin iyileştirmesini sağlarken, aynı zamanda hafif helikopterler için de gelecekteki hibrit itici güç sisteminin yolunu açıyor. Uçuşun ana hedefi, türbin arızası durumunda acil durum elektrik gücü sağlayarak tek motor operasyonlarının uçuş güvenliğini arttırmak.

Bu testleri gerçekleştirmek için Flightlab, motor arızası durumunda 30 saniye boyunca elektrik gücü sağlayabilen ana şanzımana bağlı 100 Kw’lık bir elektrik motoruyla donatıldı. Motor yedekleme sistemi, pilota rotor hızını koruması için fazladan zaman vererek, yere daha güvenli ve daha yumuşak bir otorotasyon manevrası ile inmesine katkıda bulunuyor. Mevcut uçuş testleri, kalkış ve iniş prosedürleri ve ilgili sınırlamalar da dahil olmak üzere farklı uçuş koşullarında motor arızasının simülasyonunu içeriyor.

Test uçuşu, güvenlik marjlarını ve performans avantajlarını değerlendirirken, hızlı elektrik gücü girişi sayesinde performansı da arttırmayı hedefliyor.

EBS test uçuşları sayesinde techno-brick olarak adlandırılan bu sistem gelecekteki helikopterler için üretilebilmesi ve çeşitli bileşenlerin de seri üretime geçmesi sağlanacak.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Logistech Fuarı 11 Eylül’de İzmir’de kapılarını açıyor!

Akdeniz’in en büyük lojistik buluşma noktası niteliğindeki Logistech Fuarı 11 Eylül’de Fuar İzmir’de açılacak. İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech –...

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi geliyor

İstanbul’da yapılan UKOME toplantısıyla taksi sorununun çözülmesi adına önemli bir adım atıldı. Toplantıda yeni taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy...

İlgili Haberler

VIP taşımacılık firması EMİR Tur, MAN TGE ile hizmet kalitesini büyüttü

Ulusal ve uluslararası alanda başarıyla hizmet veren VIP taşımacılığın lider firması EMİR...

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin yeni iletişim ajansı Arkhe İletişim oldu

Toyota’nın Avrupa’daki üretim tesislerinden biri olan ve üretiminin büyük bölümünü 150 ülkeye...

Karsan Otonom e-ATAK ile İsviçre de Sürücüsüz Toplu Ulaşıma Geçiyor!

İsviçre’nin Arbon tarihi şehir merkezi ile yeni yerleşim alanı Saurer Werk 2...

Emirates’in Yenilenmiş İlk Boeing 777 Uçağı, Cenevre’ye Uçtu

Baştan sona kabin yenilemesi yapılan ilk Emirates Boeing 777 uçağı, EK 83...