Ana Sayfa Lojistik Gündemi Ağır ticari araç satışlarındaki düşüş sürüyor!
Lojistik Gündemi

Ağır ticari araç satışlarındaki düşüş sürüyor!

Paylaşmak
Paylaşmak

Ağır ticari araç satışlarındaki düşüş Nisan ayında da devam etti. Ocak-Nisan döneminde toplam pazarda 2.030 adet kamyon ve çekici satışı gerçekleşti.

2018 yılının aynı döneminde gerçekleşen toplam 6.327 adetlik satışa göre pazar 2019 yılının ilk dört ayında yaklaşık yüzde 68 daraldı. Ocak-Nisan döneminde Türkiye’de 1.309 adet kamyon, 721 adet çekici satışı yapıldı.

“Tahminler revize edilebilir”

TAİD Genel Başkanı İlhami Eksin ağır ticari araç pazarında 2019 yılının ilk 4 ayını değerlendirirken “Ağır ticari araç pazarındaki daralma devam ediyor. Belirsizlikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar taleplerin ötelenmesine neden oluyor. Markalar hedeflerini revize etmek durumunda kalabilirler.


Benzer Haberler




Yılın ikinci yarısında pazarın kayıplarını telafi etmesi için bu belirsizliklerin azalması, faiz oranlarının makul bir seviyeye gelmesi ve döviz kurlarında stabilizasyona ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

İnşaat sektöründeki durağanlık kamyon satışlarına yansırken, yılın ikinci yarısında çekici satışlarında uluslararası çalışan firmaların ötelenen taleplerinin tekrar gündeme gelebileceğini düşünüyoruz.

Pazarla ilgili yılbaşında yaptığımız değerlendirmelerde ilk yarının siyasi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle bekleme durumunda geçeceğine, yılın ikinci yarısında hareketlenmenin yaşanacağını düşünüyorduk.

Toplam pazar öngörümüz ile paralel ilerliyor ancak derinlik bakımından tahminimizden aşağıda seyrediyor. Düşüş eğilimi bu şekilde devam ederse Pazar rakamlarını revize etmek gerekebilir.” dedi.

Paylaşmak

Çok Okunanlar

Transfer firması 7 24 MAN TGE’lerle ‘Yola Devam’ ediyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hizmet veren sektörünün lider transfer firmalarından 7 24 Transfer, filosunu yeni TGE’lerle büyütmeye devam ediyor. 1995 yılında kurulan ve...

UND, Vize Engeline Karşı İmza Kampanyası Başlattı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türk sürücülerine uygulanan Schengen vize engellerine dikkat çekmek ve bu sorunun çözülmesi için bir imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden...

İlgili Haberler

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...

Akca Lojistik’ten çevre dostu uygulamalar

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, çevresel sürdürülebilirlik vizyonunu...

Lojistik Sektörü’nü ‘Yapay Zeka Teknolojileri’ nasıl etkileyecek!

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte lojistik sektörü, yapay zeka (AI) gibi yenilikçi teknolojilerin...