Ana Sayfa LOJİSTİK 20 milyar dolara mal olacak ulaşım projesi
LOJİSTİKLojistik GündemiLojistik RehberiULAŞTIRMA

20 milyar dolara mal olacak ulaşım projesi

Paylaşmak
20 milyar dolara mal olacak ulaşım projesi
20 milyar dolara mal olacak ulaşım projesi
Paylaşmak

20 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen Kalkınma Yolu Projesi, Irak’ın güneyindeki Basra Körfezi’ndeki FAV limanından Süveyş Kanalı üzerinden Avrupa’ya malların taşınmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Milyar dolarlık ulaşım projesi Türkiye, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında hayata geçirilecek olan Kalkınma Yolu Projesi’nin ilk Bakanlar Konseyi Toplantısı dün İstanbul’da yapıldı. Toplanya, BAE ve Katar Ulaştırma Bakanları canlı bağlantı ile katılım sağlarken, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir araya geldi.

20 milyar dolara mal olacak

Bakan Uraloğlu, “Yeni İpek Yolu” olarak nitelendirilen projenin “Asya ve Avrupa arasındaki seyahat süresini Türkiye üzerinden önemli ölçüde azaltacağını” ve “15 günlük bir kazanım sağlayacağını” belirtti. 20 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen proje, Irak’ın güneyindeki Basra Körfezi’ndeki FAV limanından Süveyş Kanalı üzerinden Avrupa’ya malların taşınmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.(Kaynak:SabahKahvesi)

Paylaşmak
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Don't Miss

Hareket, 3,1 milyon euroluk projeyi 4 ayda tamamlayacak!

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, yenilenebilir enerji sektöründe hem yerel hem de uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak kendini kanıtlamaya devam ediyor....

Otokar, Teknolojik Çözüm İhracatına Başladı

Otokar, araç ihracatındaki başarısını teknolojik çözüm ihracatıyla pekiştiriyor. Mayıs ayında düzenlenen Busworld Türkiye 2024 fuarında Bus Monitor adıyla geliştirdiği telematik çözümünü tanıtan şirket,...

İlgili Haberler

Logistech İzmir Fuarı 2024, Lojistik Dünyası’nı Bir Araya Getirdi

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası bir araya geldi. Fuarda...

Eyüp Lojistik Ne Taşıyor!’ Eyüp Lojistik, makine de taşıyor, baklava da!

Avrupa’nın her noktasına 5 günde ekspres, aktarmasız, parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başlayan...

Horoz Lojistik 2024 E-İhracat Çözümleriyle iki Ödül aldı

Türkiye’nin lider lojistik firmalarından Horoz Lojistik, 2024 yılına damga vuran İstanbul Küresel...

Akca Lojistik’ten çevre dostu uygulamalar

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, çevresel sürdürülebilirlik vizyonunu...